Årets första dräktighet - en riktig Påsk-karamell!

I lördags kom ett riktigt glädjebesked - Queen Paige är dräktig med Chapter Seven. Det som gör uppfödning så enormt fängslande måste vara den närhet man känner till sina hästar. "Mina tanter" som jag kallar de ston jag har, har var och en, en speciell historia och plats i mitt hjärta.

Queen Paige & Commando Queen

Så vad är då historien bakom Queen Paige? Hon föddes 25 januari 2017, hennes mor är Commando Queen och far är legendariske Muscles Yankee. Paige är uppkallad efter en av medarbetarna på Winbak Farm, som är uppfödare. Modern Commando Queen har inte bara en fantastisk stam, hon har dessutom bl.a. lämnat Steamy Windows (mor till Gimpanzee)


Queen Paige med sin fantastiska skötare Elin.

2018, Lexington Yearling Sale, Queen Paige såldes med hip-nummer 665, 5:e och sista auktionsdagen. Hennes stam gjorde henne såklart oerhört intressant då Gimpanzee redan då visat vilken undantagshäst han var.

Hon såldes på lördagen och i delägarskap med SRF Stable så köptes hon och sattes i träning hos Marcus Melander. Efter en småstrulig tvåårssäsong tog vi ett gemensamt beslut att ta henne ur träning och istället låta henne gå till avel. Hon betäcktes som treåring men var inte redo. Under 2020 fick jag till min stora glädje möjlighet att köpa hela Paige och gjorde då det.


Gimpanzee
Queen Paige

Queen Paige betäcktes återigen med Chapter Seven och i lördags konstaterades hon dräktig. Hennes avkomma kommer ha nästintill identisk stam som Gimpanzee, en häst jag inte kan förklara med ord vad han betyder för mig. Dom är dessutom väldigt lika varandra utseendemässigt.

Läs mer om Queen Paige här


Ta hand om er & på återseende!

/Lina

115 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
© Copyright