7 segrar på 26 starter!


Jag och Princess Face 2012❤️

Vi köpte Que Sera Sera av Lutfi Kolgjini 2019, men vår gemensamma historia började flera år tidigare. 2012 flyttade vi från Göteborg till underbara Skåne för det nya jobbet på Kolgjini's stuteri i Veberöd. Ett helt nytt liv väntade.

Som ansvariga för den dagliga skötseln av Kolgjinis avelsverksamhet så skapades många underbara minnen. Vi hade glädjen att hantera många fantastiska avelsston och de fölungar som föddes det året, Kolgjini's P-kull, var nåt alldeles extra. Några av de ston vi hade hand om var Dame Lavec, Lisa America, Big Blue Kitten, Iona L.B. Totalt är det i nuläget 8 miljonärer i P-kullen vilket varit oerhört kul att följa. De som tjänat mest är; Pasithea Face, Princess Face, Pythagoras Face, Pacific Face och Platon Face. Men nu var det Que Sera som var huvudämnet, jag får återkomma till berättelsen om den fantastiska tiden på stuteriet vid senare tillfälle.


En tidig vårdag anlände ett Varenne-sto till stuteriet. Que Sera Sera, uppfödd av Menhammar Stuteri, tillhörande årgång 2009. Jag hajade till då jag insåg att det var den här fina märren min far för två år sen fattat tycke för, när Menhammar annonserade sina 1-åringar i Travronden. Det visade sig att Que Sera var nåt alldeles extra. Hon var oerhört tillgiven och vi fann varandra direkt. Jag sa till henne när jag satt med hennes huvud i min famn och klappade henne på pannan "en dag skall du bli min".


Que Sera har gett oss 3 fantastiska föl, det senaste tillskottet blev en fux-hingst efter Raja Mirchi. En väldigt karismatisk kille! Vi hoppas och tror att det kommer komma stjärnor ur denna fantastiska märr. Än så länge har hennes avkommor tillsammans startat 26 gånger och tagit 7 segrar (senast Viva La Vida Face på Jägersro 9/3).


Que Sera's stam är oerhört intressant med Varenne och Muscles Yankee i närmsta led, följt av ett möderne som ligger bakom hästar som Southwind Frank, Giant Hit m.fl. I Sverige är bl.a. Go West Young Man en stark representant av hennes närmsta familj.


Kom gärna tillbaka och läs om vår uppfödning, historia och hästar!


Med vänlig hälsning, Lina

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
© Copyright