Manchego, Laureen & Concert Goer

Uppdaterad: mar 18


Mitt första möte med Laureen

En lördag i mars för 2 år sedan lyfte jag luren och ringde Laureens dåvarande ägare. Ett härligt samtal som slutade i köp för min del. Jublande glad dröjde det inte lång tid förrän jag hälsade på henne på Stuteri Broline. En dröm hade gått i uppfyllelse.

Intresset för Laureen är en lång historia, det är en sammansättning av många komponenter....


Concert Goer Foto: Kurt Hansen

Alltifrån min gode vän Kurt som jobbar på Hanover Shoe Farm, han ägde en gång i tiden Laureen's mormor Concert Goer och har berättat om deras gemensamma historia. Om hur han älskade denna fantastiska märr och hade nöjet att äga henne hennes sista levnadsår.


Vidare till Manchego, ett sto jag såg som ettåring på Brittany Farms första gången jag var i USA som scout för SRF Stable. Hon är en dotterdotter till Concert Goer, precis som Laureen. Hennes framfart har nog inte gått någon omärkt förbi. Jag hoppas vi får se henne på Elitloppet i år!


Alan & jag 29/9 -18

Alan Leavitt berättade historien om stammen ända tillbaka till Apassionato. Alan, en legend inom travet, var min egna privata guide i ett soligt Lexington under en hel dag. Fantastiska minnen! Det känns som historien om Laureen består av och representerar mycket av mina upplevelser och nya vänner jag fått i USA mellan 2015 fram till idag.


Laureen väntar föl med Tactical Landing och har ett 1-årigt sto efter Trixton, Crowd Surfer


Ha en go dag!

Lina

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
© Copyright