Zingy's förstfödda & Spirit's första dotter!

En varm dag i Italien. Full fart framåt på vägarna, dammet yr. Minnen blandas med diskussioner om avel. Thomas och Antonio har mycket att prata om. Jag sitter i baksätet och beundrar landskapet. Italien är nåt extra, och visst känns det speciellt att få ansvaret att filma årets Kronos-ettåringar...

Dags att rigga kameran. Första hästen kommer ut...

Zingy Kronos dansade fram på Allevamento Kronos marker. Vi står stumma. Vilken häst!

Vi hade just inlett vårt samarbete med SRF Stable och rekommenderade köp. Zingy kom att tränas av Reijo Liljendahl. Hon visade enorm kapacitet men fick problem med fräschören och togs till avel. Vi fick möjlighet att köpa henne dräktig med Perfect Spirit, en annan häst vi scoutat fram till SRF Stable, och vi slog till.Vår lilla flicka, Perfect Spirit's första dotter, föddes den 17/2 och var stark, frisk och framåt. Och det håller i sig! 😅 Hon dundrar fram på Silvåkra Gård med stort självförtroende. Hon är oerhört fint sammansatt och verkar mycket förnuftig. Zingy har funnit sig snabbt i sin mammaroll.
Zingy Kronos kommer ur ett guldkantat möderne som går tillbaka på Delmonica Hanover. Zingys mor Beauty America tjänade drygt 5,7 miljoner och är mor till stjärnor som Lily Kronos och Vanquish Kronos. Hon är dessutom mormor till Stosprinter-vinnaren Vamp Kronos. Vi är oerhört tacksamma och glada över att ha Zingy i vår sto-park. Hon kommer i år betäckas med Raja Mirchi.


På återseende!

Lina

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
© Copyright